Tabeller for Premier League fantasy

Fantasy Premier league

Tabeller som viser hvor offensive og defensive engelske klubber er.

Øyvind Bugge Solheim https://www.oyvindsolheim.com (C-REX - Center for Research on Extremism)https://www.sv.uio.no/c-rex/english/
2021-09-29

Jeg har lenge vært frustrert med at Fantasy Premier League ikke tar hensyn til at noen lag er gode i angrep og noen er gode i forsvar. Dermed er ikke nødvendigvis fargekodingen deres nyttig for å vurdere hvilke spillere man skal kjøpe. For å bøte på dette har jeg forsøkt å lage to tabeller her som baserer seg på hvor mange mål klubbene slipper inn og scorer. Disse tabellene viser dermed hvilke klubber man ikke vil at forsvarsspillerne skal møte (de som scorer mye) og hvilke klubber man vil at angrepsspillerne skal møte (de som slipper inn mye). Under kommer først den vanlige tabellen fra appen før jeg har laget to tabeller basert på resultatene i år og to tabeller basert på resultatene i fjor.

NB: Tabellene vil selvfølgelig gi mer mening etter hvert som sesongen spilles. Når det er få kamper å basere seg på vil det være større usikkerhet enn etter hvert som klubbene har spilt mange kamper.

Tabellene ble sist oppdatert 2022-04-30.

Tabeller:

Den defensive tabellen

Denne viser farger etter hvor mange mål klubbene har sluppet inn på de åtte siste kampene. Klubbene som er røde slipper inn få mål og klubber som er grønne slipper inn mange. Tanken er at man kan velge angrepsspillere og midtbanespillere som spiller på klubber som møter mange grønne klubber framover.

Den offensive tabellen

Denne viser farger etter hvor mange mål klubbene har scoret på de åtte siste kampene. Klubbene som er røde har scora mange mål og klubber som er grønne scorer få Tanken er at man kan velge forsvarsspillere og keepere fra klubber som møter mange grønne lag framover.

Basert på fjorårssesongen:

Disse tabellene er basert på sesongen i fjor. De viser hvilke klubber som enten scorer eller slipper inn mer enn andre. Fargene sier noe om hvilke klubber man ikke ønsker/ønsker å møte. Rød farge indikerer en motstander som man ikke vil møte, og grønn indikerer en motstander som enten scorer lite eller slipper inn mye.

Hvit farge er klubbene som rykka opp og som ikke spilte i Premier League forrige sesong.

Hvilke klubber scorer mye?

Klubbene som er røde her vil man ikke at forsvarsspillerne skal spille mot.

Hvilke klubber slipper inn mange mål?

Klubbene som er grønne her slipper inn mange mål. Det er lurt å ha angrepsspillere som spiller mot disse klubbene.

Hvordan har jeg laget denne posten?

Denne posten baserer seg på fplr-pakka i R for å hente ut resultater fra kampene som har blitt spilt denne sesongen. Tidligere sesonger er hentet ut fra enkle tabeller. Tabellene er laget med reactable-pakka.

Citation

For attribution, please cite this work as

Solheim (2021, Sept. 29). Solheim: Tabeller for Premier League fantasy . Retrieved from www.oyvindsolheim.com/other/Fantasy/

BibTeX citation

@misc{solheim2021tabeller,
  author = {Solheim, Øyvind Bugge},
  title = {Solheim: Tabeller for Premier League fantasy },
  url = {www.oyvindsolheim.com/other/Fantasy/},
  year = {2021}
}